Υλικά
15 μέτριες
γαρίδες καθαρισμένες
3 κ,σ ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ντομάτα σε
κυβάκια
1 πρέζα αλάτι και
πιπέρι
½ κ.γλ. καυτερή
πιπεριά ( μπούκοβο)
1 σφηνάκι κονιάκ
Ψιλοκομμένη ρίγανη
και μαντζουράνα φρέσκια ή ξερή
50 γρ τυρί φέτα
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε
το λάδι, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με τις γαρίδες 2-3 λεπτά, σβήνουμε με το
κονιάκ, βάζουμε τη ντομάτα, το καυτερό, λίγο αλάτι και πιπέρι, και σε δυνατή φωτιά τηγανίζουμε ακόμη 3 λεπτά,
προσθέτουμε τα αρωματικά και λίγο τυρί φέτα σε κυβάκια, και κλίνουμε τη φωτιά,
βάζουμε το καπάκι για μερικά λεπτά, να δέσουν όλες η γεύσεις!
Καλή όρεξη!!!
Τι υπέροχο μεζεδάκι-φαγάκι, όπως θέλεις πέστο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι το κονιάκι πιστεύω θα δίνει μια διαφορετική νότα από το ούζο που συνήθως βάζουμε!
Φιλιά!
Γειά σου Ελενα τι μου κάνεις! το κονιάκ του δίνει περισσότερα αρώματα, ακριβώς αυτό!υπέροχος μεζές!!! φιλάκια και αύριο με υγεία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι όμορφο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια νόστιμο δεν το συζητώ. Μες τα αρώματα και τα χρώματα!
Χαίρομαι που βρεθήκαμε κι από ΄δω!:)
Ζαμπία
Γειά σου Ζαμπία (τι ωραίο όνομα) χαίρομαι που θα τα λέμε, πραγματικά σε θαυμάζω!ταξίδεψα στα blog σου, το χάρηκα! καλό βράδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου Χρύσα μου, πολύ ωραία και αυτη η πρόταση σου, ότι πρέπει μεζεδάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφή