Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Λαγός Στιφάδο


Υλικά για το στιφάδο:
 
-1 λαγός σε μερίδες
-2 κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο
-1  φλιτζάνι λάδι ελαιόλαδο
-2 δαφνόφυλλα
-6 κόκκους μπαχάρι
-2 σκελίδες σκόρδο
-3 κτσ. μπαλσάμικο
-Αλάτι-Πιπέρι


Υλικά για τη μαρινάδα: 

-½ μπουκάλι κρασί, κόκκινο, ημίγλυκο
-1 καρότο σε χοντρές ροδέλες
-1 μεγάλο κρεμμύδι στα 4
-2 φύλλα δάφνης
-5-6 κόκκους μπαχάρι
-λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι
-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

-Μαρινάρουμε τον λαγό για 24 ωρες.
-Μετά τον στραγγίζουμε για να στεγνώσει το κρέας. Κρατάμε μόνο το ζωμό.
-Βάζουμε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι και ροδίζουμε το κρέας, το μεταφέρουμε σην κατσαρόλα που θα το μαγειρέψουμε.
-Τηγανίζουμε τα κρεμμυδάκια να ροδίσουν, τα παίρνουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
-Βάζουμε τα μυρωδικά, λίγο λάδι, και τα βάζουμε στη φωτιά μόλις ζεσταθούν.
-Ρίχνουμε το κρασί από τη μαρινάδα και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας στο μισό, και το αφήνουμε να βράσει περίπου 2 ώρες, μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ