Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Xταπόδι στο φούρνο σαλάτα


Υλικά:
1 μεγάλο χταπόδι
1 κρεμμύδι
1 σκόρδο ολόκληρο κομμένο στα δυο
1 φύλλο δάφνης
1 φλiτζανάκι  λάδι
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
1 φλιτζάνα ελιές Χαλκιδικής
 Πιπέρι
Λίγο θυμάρι
Για τη vinegrette
Λάδι βαλσάμικο 3 προς 1  μάραθο η άνηθο ψιλοκομμένο τα χτυπάμε όλα σε ένα βαζάκι


Εκτέλεση:


Τα βάζουμε όλα στη γάστρα  σε μια μεγάλη λαδόκολλα  και το ψήνουμε 1 ½ ώρα στους 170 βαθμούς  σε προθερμασμένο φούρνο.

Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το σερβίρουμε με τη vinegrette.



1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ