Υλικά για τη ζύμη:
100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. βούτυρο
300 γρ. αλεύρι
20 γρ. κακάο
1 κτγ. baking powder
1 αυγό
Υλικά για τη γέμιση:
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
ή 200 γρ. μερεντα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι να αφρατέψει, μετά προσθέτουμε το αυγό, το αλεύρι, το κακάο και το baking powder αφού τα κοσκινισουμε.
Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι να αφρατέψει, μετά προσθέτουμε το αυγό, το αλεύρι, το κακάο και το baking powder αφού τα κοσκινισουμε.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο ζύμης πάνω σε λαδόκολλα, και το καλύπτουμε από επανω με μια μεμβράνη για να μην κολλήσει στα χέρια μας όταν το απλώσουμε μέσα στο ταψί. Έπειτα το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Τα ψήνουμε 20 λεπτά στους 160 βαθμούς. Όταν κρυώσουν, τα κόβουμε και τα κάνουμε "σάντουιτς" προσθέτοντας ανάμεσα τη γέμιση.
Καλή όρεξη!!!
Ζημιά σκέτη τα μπισκότα... Μπράβο ρε mom...
ΑπάντησηΔιαγραφήKERNAW KAI GIAOYRTAKI
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω να είναι light το γιαουρτάκι :D
ΑπάντησηΔιαγραφήένα προς ένα φανταστικά τα φαγητά. Όσο για τα γλυκά απερίγραπτα. Σου ανοίγουν την όρεξη και τα λιμπίζεσαι ακόμα και χορτάτος.
και μίας και έχω εσωτερική πληροφόρηση. Χρόνια σας πολλά να ζήσετε να σας χαιρόμαστε όλοι και κυρίως οι δύο γιοι που απ' ότι φαίνεται μαζί με όλα τα άλλα προσόντα που τους δώσατε κληρονόμησαν και το εξαιρετικό ταλέντο.
EYXARISTW XRWSTAW KERASMA MALLON KERASMATA
ΑπάντησηΔιαγραφήΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι ας μην έχω εσωτερική πληροφόρηση από τον Equilibrium :) (που θέλω να του πω ότι το ταλέντο είναι κληρονομικό χάρισμα αλλά κυρίως καλλιεργείται και γιαυτό να ανασκουμπωθεί όπως σήμερα και να αρχίσει να μαγειρεύει χε χε)
Θα συμφωνήσω με τον Κωνσταντίνο, σκέτη κόλαση τα μπισκοτάκια και μου άρεσε η παρουσίση με το κυκλάμινο!
και πάλι Χρόνια Πολλά!!!
ευχαριστώ πολύ Ρούλα χρωστώ κέρασμα.
ΑπάντησηΔιαγραφή