Υλικά:
-2 φύλλα σφολιάτα ή σφολιατάκια
-125 γρ αχνή ζάχαρη
-125 γρ βούτυρο
-125 γρ αλεσμένα αμύγδαλα καβουρντισμένα
-100 γρ αλεύρι
-2 αυγά
-50 γρ αμαρέτο
-Ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
-Χτυπάμε στο μίξερ τα αμύγδαλα το βούτυρο τη ζάχαρη τα αυγά να αφρατέψουν ανακατεύουμε το αλεύρι το αμαρέτο και το ξύσμα.
Στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας, απλώνουμε την κρέμα, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο
με ένα πινέλο περνάμε τη σφολιάτα αυγό, χτυπημένο με λίγο νερό, και πασπαλίζουμε με λίγη μαύρη ζάχαρη.
Ψήνουμε 1 ώρα στους 170 βαθμούς.
Εγώ τα έκανα ατομικά
Κρατάμε τη γέμιση που περίσσεψε στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!
Καλησπέρα, καλησπέρα!!! Μπαίνω με το δεξί και εύχομαι καλοτάξιδο το μπλογκ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω ακούσει τόσο καλά από το γιο μου που συχνά πυκνά γεύεται τις δημιουργίες σου σε ένα φιλόξενο περιβάλλον και να που μου δόθηκε η ευκαιρία να σε γνωρίσω και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ!
Εύχομαι πολλές επιτυχίες!
σε φιλώ
Ευχαριστώ πολύ, θα χαρώ να τα πούμε και απο κοντά!
ΑπάντησηΔιαγραφή